Je wilt niet “hard” lopen of sportief wandelen maar wel iets wat daar tussenin zit?  Dan is of wordt joggen bij Loop- en wandelgroep Marsdijk-Assen jouw sport.
De jogginggroep van Loop- en wandelgroep Marsdijk-Assen is een groep met als doel om op ontspannen wijze een uurtje aan de conditie te werken. Er is geen dwang. Niks moet, alles mag en ieder bepaalt zijn eigen grens. Joggen is een stap tussen wandelen en hardlopen.
Joggen bij Loop en wandelgroep Marsdijk-Assen is voor iedereen die op een rustige en leuke manier aan haar of zijn fitheid wil werken de ideale activiteit. Goede begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw staan garant voor een leuk trainingsprogramma. Een joggingtraining duurt een uur en bestaat uit rustig inlopen/wandelen, warming-up oefeningen (om de spieren los te maken), loopscholing, korte en rustige loopoefeningen met tempowisselingen, cooling-down oefeningen en uitlopen. De korte loopoefeningen worden volgens een schema in minuten opgebouwd met voldoende wandelpauzes. Een joggingtraining van Loop- en wandelgroep Marsdijk-Assen staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van uithoudingsvermogen en techniek.

De kans op blessures is door de verantwoorde trainingsopbouw gering. En wat te denken van trainen met elkaar? Gezelligheid is een stimulans om u op weg te helpen naar een betere conditie. Een of twee keer in de week een uur bewegen in de buitenlucht verbetert de conditie en gezondheid aanzienlijk. Na een periode van joggen neemt niet alleen het uithoudingsvermogen en lenigheid toe maar treedt er ook verandering op in lichaamsgewicht, spierkracht en coördinatie. Tijdens de trainingen wordt regelmatig een testmoment ingebouwd waardoor de jogger een aardig beeld van de vooruitgang van zijn of haar lichamelijke conditie krijgt.

10 redenen om met joggen te beginnen:

1.   Je verbetert  je fitheid
2.   Je  kunt het overal doen
3.   Je hebt slechts goede loopschoenen nodig
4.   Joggen in een groep is gezellig
5.   Je kunt het ook alleen doen
6.   Je jogt op uw eigen niveau
7.   De kans op blessures is minimaal
8.   Je krijgt goede, persoonlijke begeleiding
9.   Ook bij gezondheidsklachten is joggen heel goed mogelijk
10. Je bent buiten in de natuur

Word joggen ook jouw sport?
Aan jogging trainingen kan iedereen, getraind of ongetraind, meedoen.  Als je twijfelt of joggen medisch verantwoord voor je is, vraag er dan naar bij de huisarts, sportarts of fysiotherapeut. Kom gewoon eens meedoen. De twee eerste opeenvolgende trainingen zijn gratis. Dus zonder enige verplichting.

Voor wie?
De jogginggroep  is voor een ieder die nooit of ooit iets aan beweging heeft gedaan. Zij vinden bij Loop- en wandelgroep Marsdijk-Assen een trainingsprogramma op maat.

Op woensdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur. In de maanden juli en augustus en overige (school)vakanties wordt er niet getraind.

Waar?
Start en einde van de training is nabij de ingang van de Marsdijk(sport)hal, Kleuvenstee 3A in de wijk Marsdijk in Assen.