Sportief wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud.
Sportief wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit.

Door begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het juist veel meer dan het ‘gewone’ wandelen. Sportief Wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor inactieve en semi-inactieve mensen, maar ook voor fitte en actieve personen. Mogelijkheden om aan de looptraining mee te doen zijn er eveneens voor mensen die herstellende zijn van een operatie of sportblessure. Een lichte lichamelijke beperking staat deelname niet in de weg.

Een training Sportief Wandelen duurt een uur en bestaat meestal uit een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, loopscholing, oefeningen met tempowisselingen en uitlopen. Speciaal opgeleide begeleiders geven tijdens de training aanwijzingen.

Een training Sportief Wandelen, onder leiding van die speciaal opgeleide trainers, staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van uithoudingsvermogen en techniek.

De kans op blessures is door de verantwoorde trainingsopbouw gering. En wat te denken van trainen met elkaar? Gezelligheid is een stimulans om u op weg te helpen naar een betere conditie. Een of twee keer in de week een uur bewegen in de buitenlucht verbetert de conditie en gezondheid aanzienlijk (de Nederlandse norm “gezond bewegen” is een half uur per dag en vijf keer per week matig intensief bewegen). Na een periode van Sportief Wandelen neemt niet alleen het uithoudingsvermogen en lenigheid toe, maar treedt er ook verandering op in lichaamsgewicht, spierkracht en coördinatie.

Door regelmatig een testmoment in te bouwen, krijgt de sportieve wandelaar een aardig beeld van de vooruitgang van zijn of haar lichamelijke conditie.

10 redenen om met sportief wandelen te beginnen:

 • U verbetert uw fitheid
 • U kunt het overal doen
 • U hebt slechts goede wandelschoenen nodig
 • Wandelen in een groep is gezellig
 • U kunt het ook alleen doen
 • U wandelt op uw eigen niveau
 • De kans op blessures is minimaal
 • U krijgt goede, persoonlijke begeleiding
 • Ook bij gezondheidsklachten is Sportief Wandelen heel goed mogelijk
 • U bent buiten in de natuur
 • Aan trainingen Sportief Wandelen kan iedereen, getraind of ongetraind, met of zonder lichamelijk ongemak, meedoen. Wist u trouwens dat sportief wandelen net zo effectief is voor het verbeteren van uw uithoudingsvermogen als joggen? Ook mensen met gezondheidsproblemen hebben veel baat bij regelmatig bewegen.

  Als u twijfelt of Sportief wandelen iets voor u is, vraag er dan naar bij uw huisarts, sportarts of fysiotherapeut. Wilt u Sportief wandelen bij u in de buurt? Kom gewoon een keer meedoen met de Sportief wandelgroep van Loopgroep Marsdijk-Assen. De twee eerste opeenvolgende trainingen zijn gratis. Dus zonder enige verplichting. Neem even contact op met de Loopgroep Marsdijk – Assen.